Jak vybrat šperk pro ženu, aby ji zaujal?

Nákup šperku nemusí být složitým úkolem, který vás nenechá v klidu spát. Pokud ženu znáte již nějakou dobu, lépe se již orientujete v jejím stylu a je pro vás patrně jednodušší vybrat konkrétní náušnice či náhrdelník, ze kterého bude mít opravdu radost. Pokud ale tápete a potřebujete poradit, vše podstatné najdete v tomto článku.

 Je pro vás důležité, aby se vaší manželce, přítelkyni či mamince vybraný šperk opravdu líbil? Chcete ji k narozeninám, vánocům či výročí opravdu potěšit? Pokud váháte, jak při výběru postupovat, rádi vám ukážeme několik tipů, jak vybrat správný šperk pro ženu

 

Jak vybrat šperk pro ženu

Zahrajte si na detektiva

V úvodu bychom vás měli upozornit, že bude potřeba lehce detektivní přístup. Čas, věnovaný průzkumu doma, ale výrazně sníží dobu strávenou v obchodě nejistým prohlížením vystavených kousků. Jakmile si ustálíte názor už jen na to, jakou barevnou variaci šperku hledáte a zda v něm má být zasazený kámen či nikoliv, budete na skvělé cestě k úspěchu.

V první řadě je potřeba se zamyslet nad tím, jaký typ šperku chcete darovat - náramek, náušnice, prsten nebo náhrdelník? Zamyslete se nad tím, zda daný druh klenotu vůbec nosí. Pokud ne, dá se očekávat, že nový kousek prožije svůj život v jedné z přihrádek jejího nočního stolku. 

Důležité je si odpovědět na následující otázky:

Prsten

Dává u nich přednost jednoduchému designu, nebo má raději kombinaci ornamentů a různých kamenů? 

Náhrdelník

Má raději kratší řetízky, které končí na úrovni klíčních kostí, nebo na ní častěji vidíte dlouhé visící řetízky, které končí v úrovni dekoltu?

Náušnice

Preferuje, pecky, visací náušnice nebo kroužky? Velmi důležitá je barva, kterou preferuje, proto zkuste zapátrat, jaká její oblíbená barva převládá v její šperkovnici. Je to růžové či žluté zlato, nebo dává přednost stříbrné?

Náramek 

Dává přednost jemným minimalistickým náramkům, nebo má zálibu spíše v masivních pevných náramcích?

 

Potřebujete další rady? 

V této fázi přichází na řadu hlubší zamyšlení nad outfitem vaší dámy. Zkrátka se podívejte, jaká barva převládá na doplňcích v jejím šatníku. A co její make-up? Dává přednost jemné, dekorativní kosmetice? Místo syté a výrazné rtěnky volí lehký lesk a dává přednost jemnému parfému před tím výrazným? V tom případě bude nejspíše preferovat decentní a jemné šperky. Nebo naopak volí výrazný make-up a její oblíbený parfém je těžký a silně výrazný? Potom bude s největší pravděpodobností volit výraznější šperk s dominantním motivem. 

Stále si nevíte rady?

Následující tipy nepomohly? Pokud si opravdu myslíte, že pro vás bude velmi obtížné vybrat správný šperk, který se setká s radostnou odezvou, tak jednoduše zavolejte kamarádce nebo sestře vaší přítelkyně a poraďte se s ní. Jde o jistotu, která na 100 % vyjde a vy  se nemusíte obávat, že byste zvolili nevhodný šperk. 

 

Níže najdete pár trendy kousků pro inspiraci

Náušnice kruh a trojúhelník - cena 549,-

Squid game náušnice

 

Kruhová sada s krystaly - cena 999,-

sada šperků z chirurgické oceli

 

 Kabbalah náramek se srdíčkem - cena 499,-

 

 

Kruhový náramek - cena 449,-

Kruhový náramek z chirurgické oceli

 

Půlkruhové náušnice - cena 499,-

Půlkruhové náušnice z chirurgické oceli

 

Prsten se zirkonem - cena 499,-

Prsten s kystalem z chirurgické oceli